Местата, които събират хората. 

Градинката на Народния театър

Градската градина пред Народен театър Иван Вазов е най-старият обществeн парк в столицата и едно от най-социалните софийски места въобще. Летните вечери събират младежката аудитория, която предпочита напитки на открито пред баровете в съседство. Предпочитаните питиета са бира и мента, наоколо е пълно с деца и кучета, в частта до СГХГ има маси за запалените шахматисти. Величествената сграда на Народния театър е фон за големия фонтан в средата на парка и многото склуптури на открито от колекцията на СГХГ. Стъкленият павилион зад фонтана е превърнат в читАлнЯта - място за четене, в което членската карта струва една дарена книга.

Адрес: карето между улиците Гурко, Раковски, Батенберг и бул. Цар Освободител

Кристал

Най-оживената точка в нощна София през лятото напоследък. Градинката на Кристал носи името на бившия емблематичен ресторант от времето на социализма и е била сцена на множество протести срещу режима. Понастоящем тревните площи откъм Раковски са препълнени от стотици скейтъри, велосипедисти, рекламисти, хипстъри, кучета и обикновени пияници.

Адрес: ъгълът на бул. Цар Освободител и ул. Раковски

Попа

Емблематично и удобно място за срещи с дългогодишна история. Попа всъщност е духовникът и велик българин от Средновековието Патриарх Евтимий, чийто паметник се извисява в центъра на този импровизиран площад. Удобното местоположение в сърцето на града и добрата транспортна комуникативност го правят задължителна начална точка за вечерта.

Адрес: площад Патриарх Евтимий

Булевард Витоша

Булевард Витоша разделя централната част на София на две и свързва Съдебната палата с централния вход на Южния парк. Не всички софиянци са доволни от ремонта и избрания стил за пешеходната зона, но въпреки това Витошка привлича човекопотока с много открити барове, заведения и ресторанти, които работят поне до полунощ. По булеварда се намират също доста магазини за бързооборотна мода (H&M, Zara, Benetton) и една добра книжарница (Greenwich Book Center). Продължи разходката по широките тротоари на булеварда след пешеходната зона, които ще те отведат до един от най-красивите и просторни софийски паркове - Южен парк. 

Адрес: бул. Витоша

 

Cosmos Coworking Camp

Най-новото работно място за споделено ползване в София се намира на Ангел Кънчев във величествена двуетажна къща, паметник на културата. Топ локацията на любима улица в самия център на града, сериозно количество бъдещи събития и, не на последно място, бар - все достойни за уважение причини да се навъртаме често.

Адрес: ул. Ангел Кънчев 3
Контакти: +359 894 399395

betahaus

Първото споделено работно място в София се намира в спокойния квартал Лозенец. В просторното, изчистено помещение има споделено работно пространство с всички удобства. За разкош, в betahaus има бар, джаги, страхотен екип и куп свежи, млади професионалисти, предприемачи, старт-ъп-и и просто хора, които те посрещат като приятел. Нетуъркингът е религия, програмата от събития е интензивна и разнообразна, а вероятността да попаднеш на нещо едновременно полезно и приятно - твърде висока.

Адрес: ул. Крум Попов 56-58
Контакти: +359 888 204995
Работно време: понеделник - петък: 9:00 - 20:00

Soho

Друг вариант за споделено работно място в старата част на София и по-точно в района зад ЦУМ и булевард Дондуков. В приветливата къща се стремят да създават общност от професионалисти със сходно мислене и да ги насърчават да си сътрудничат помежду си. Има и много културни събития, базари, литературни четения и изложби. 

Адрес: ул. Искър 4
Контакти: +359 877 188688
Работно време: понеделник - петък: 9:00 - 19:00