The pleasant places for 1,2,3 and more drinks.

Хамбара

Мрачно, интимно и опушено местенце, което събира доста разнообразни хора и много чужденци. Хамбара някога е бил тайна печатница и до ден днешен пази автентичния си вид - интериорът и обзавеждането са изцяло от дърво, тихата музика минава от джаз, през танго и до стари градски, малките планини от разтопен восък служат за свещници и единствен източник на светлина, която едва фостига до върха на високите тавани. Трябва ти помощ от редовен посетител, за да го намериш, почукай, за да ти отворят и се превърни в редовен клиент, за да се сдобиеш със собствен ключ (градска легенда, но знае ли човек). Хамбара е един от онези барове, през които минават цели поколения и в които винаги можеш да изпиеш нещо с компания, без значение от деня и часа след полунощ.

Адрес: ул. 6-ти септември 22
Работно време: 19:00-...

Апартаментът

Хималайски чай, българска крафт бира, домашни торти и сладкиши са само част от нещата, които ще откриеш в Апартаментът. За да влезеш, трябва да ползваш звънеца на партерния етаж. Следват няколко етажа стълби и усещането, че си отишъл на гости - откриват се няколко стаи с високи тавани и мека мебел, идеална за четене, тихи игри и разговори с приятели или някой артистичен чужденец, редовен посетител на това място. 

Адрес: ул. Неофит Рилски 68
Контакти: +359 878 787321
Работно време: 10:00 - 02:00

Bar Backyard

Малък, скртит и доста задушевен хипстърски рай с (предимно младежка) публика и тежък цигарен дим. Приютява камерни инди концерти и много разнородни диджей партита с инди, хаус, бас и трап музика за ентусиасти. 

Адрес: ул. Шишман 22
Работно време: вторник - събота, 19:30 - 04:00 

Hip Hip Library

По принцип библиотека и книжарница за независими издания (фензини, книги и периодични издания) на тема изкуство, дизайн и всякакви красиви неща. Де факто - много симпатично джобно барче за десетина души с интересна селекция бири, което събира готин контингент от хора.

Aдрес: Ул. Кърниградска 2A
Работно време: 12:00 - 22:00
Контакти: +359 888 516187  

Kanaal

Отличен интериор и много добра селекция от крафт и интернационална бира. Светло и уютно, със спокойна атмосфера и добра музика. Към бара има и симпатична градина, в края на седмицата се правят доста събития и партита с гост диджей и различни селектори.

Aдрес: бул. Мадрид 2
Работно време: понеделник - четвъртък: 17:30 - 24:00, петък - събота: 17:30 - 02:00
Контакти: +359 882 856346 

Tell Me Bar

Едно от онези заведения около Шишман, които все още търсят идентичността си, но все пак предлагат прилични следработни партита с най-добрите ъндърграунд и оувърграунд соул, джази, диско, бас и хаус диджеи + задължителните танци около масивния бял бар.

Адрес: ул. Иван Вазов 12 
Работно време: вторник - събота: 17:00 - 07:00 

Билкова

Повечето посетители не помнят кога са дошли за пръв път в Билкова - бар с дълга история и редовни лица зад и пред бара, които идват от години. Въпреки това, Билкова си остава свежо място с хубава рок плейлиста, където няма да ти е скучно, дори да отидеш сам.

Адрес: ул. Цар Шишман 22
Контакти: +359 895 425607
Работно време: 10:00 - 02:00

Велодиспансер Fix&Ride

Байкове, бири и кафета - тройна комбинация за място, в което всеки велосипедист е добре дошъл. Идеята на собствениците е да се почерпиш приятно, докато ти ремонтират или лъскат колелото, но приемат и случайни посетители, които искат да изпият по бира с приятели в неангажиращата атмосфера на напълно работещ сервиз за велосипеди.

Адрес: ул. 6-ти септември 22А
Контакти: +359 884 068869
Работно време: понеделник - събота: 10:00 - 02:00

КПГ

Повечето хора го знаят като Бара на Кристал. Ключовата локация на това съвсем обикновено барче предопределя редовната му пренаселеност и спестява нуждата от разходки за алкохол до денонощните магазини в съседство като предлага студени напитки (и тоалетна) на десетките посетители вътре и извън заведението всеки ден до два през нощта. Добра отправна точка и идеално място за старт на всяка наситена парти вечер.

Адрес: ул. Аксаков 10А
Уеб: barkpg.com
Контакти: +359 884 737821     
Работно време: 10:00 - 02:00

Ателието

Удобното скритото в централен безистен заведение е артистичен дървен бар с варосани стени, скромно меню от италианско кафе, индийски чай и качествен алкохол (хубаво ирландско и скоч уиски, ром, бяла и жълта текила, чешки абсент, руска водка и няколко вида бира, включително българския ейл Бял Щърк) и скрити амбиции да се превърне в малка сцена за изкуство с всякакви интимни гигове, диджей партита, изложби и въобще всичко, което може да се впише в концепцията на собственика-художник. Ателието се намира в административна сграда, което спасява партитата от досадни съседи и полицейски патрули.

Адрес: ул. Цар Самуил 50
Контакти: +359 899 156420
Работно време: понеделник - събота: 14:00 - 02:00

One More Bar

Още един от баровете на Шишман, където ходим да разпускаме след работа. Ще го познаете по приятната лятна градина зад високата ограда от ковано желязо (работи до 22 часа) на старата фамилна къща от 30-те години на ХХ век, която ни посреща с оригинални стари мебели, изчистени дървени барове и столове и стара камина и успява да ни задържи с лек фънк и джаз саундтрак, отлични напитки, добър избор от вина и симпатично приготвени коктейли (опитай Bloody Mary, сервирано в ниска чаша). Сервират още салати и сандвичи (горещо препоръчваме салатата с риба тон), а ако си по-гладен, можеш да се качиш и до ресторант Lavanda, в същата сграда и на същите собственици, за нещо по-сериозно.

Адрес: ул. Цар Шишман 12
Контакти: +359 877 693735 
Работно време 08:30 - 02:30

The Cocktail Bar

Името на този бар е достатъчно ясно и красноречиво за това какво да очакваш - овален павилион в градски стил с маси и столове от ковано желязо, разположени в една от най-старите и емблематични градинки в центъра на града близо до Народния театър и бул. Витоша + всевъзможни коктейли от добри бармани, леки закуски и силно кафе.

Адрес: ул. Ангел Кънчев 9А
Контакти: +359 877 151152
Работно време: 09:00 - 02:00 

Спутник

Ракета ракия бар се изстрелва в коктейлното изкуство със Спутник. Барът е разположен удобно до основния ресторант и може да се похвали с отличен източноевропейски интериор от българското архитектурно студио Funkt. Интересен е с нестандартния си поглед върху иначе добре познати коктейли като Облак (захарен памук и абсент вместо мента и мастика), Соц на плажа (добрият стар Sex on the Beach) и хубаво кафе през деня. Единствената дилема е дали да го посетите преди или след кухнята на Ракета.

Адрес: Бул. Янко Сакъзов 17
Контакт: +359 2 4446112

Sense Rooftop Bar

Хотелски бар с убийствена 360-градусова панорама към планината Витоша, сградата на парламента, катедралата Александър Невски, красивите сгради на австройското и италианското посолство и жълтите павета без аналог в града. Чуждоземният интериор и подобаващите за петзвезден хотел цени в менюто привличат еднакво количество българи и чужденци за клиентела. Голямата тераса и закритият салон са ясно обособени помежду си с френски прозорци. Липсва само басейн за по-разюздани забавления, но нищо - следващият път.

Адрес: бул. Цар Освободител 16
Контакти: + 359 2 44 62 516
Работно време: 09:00 - 01:00