Следващият специален проект на #soSofia е посветен на любимият ни, най-монументален и забележителен символ на София, който наскоро навърши 40 години от създаването си. Скейт, байк, паркур и K-Pop, на едно място с естрада, класика, театри, книги и най-големите концерти, конференции и кинофестивали в града. Познахте, че става дума за НДК!

 

НДК е епицентърът на града, откъдето започват и свършват много градски истории. НДК е сърцето на София и е толкова #SoSofia, че нямаше как да пропуснем да отпразнуваме значението му, скоро след 40-тата му годишнина. На 17 юни, искаме да ви представим различните гледни точки към историята на най-монументалната сграда, като основна точка на събитието ще е забележителният фонтан „Космос“, по-известен като “Топките” на НДК. Това култово място ще превърнем в сцена, която ще оживее с истории от създаването на НДК до наши дни, личности и артисти, свързани с НДК, музика, танци и парти. Ще смесим всички култури и субкултури около култовата сграда, за да пресъздадем максимално реалистично историите, които ще чуем от важни личности, превърнали НДК в истински #soSofia символ.

 

Програмата включва вдъхновяващи разкази от хора, които са оставили своя отпечатък върху НДК. От неговия строеж, през различните субкултури, минали от тук, до концертните дейности и нощния живот.

 

Ще можете да видите изложба с архив от кадри, които ще ви пренесат на пътешествие във времето – от създаването на НДК, през култови събития оставили отпечатък в ДНК-то на града, чак до наши дни.

 

Сред специалните ни музикални гости, които ще се качат на сцената са Трамвай N5, DJ Ihou с диско сет с парчета на „Оркестър София“, Квартет от Филхармонията, като ще допълним листа с още вълнуващи изпълнители…

 

Ще можете да се разкършите на диско хитове, докато агентите от Roller Bounce създават истинска танцова забава на колела за всички ентусиасти, качили на ролковите си кънки.

 

Следи събитието за още интересни подробности, както и сайта soSofia.com, където в поредица от материали ще разкажем цялата история на НДК и защо през годините това място е било истински оазис на културата и изкуството.

 

Защото е НДК е #SoSofia!

  Проектът се реализира с подкрепата на програма „Културно предприемачество в сферата на Културното наследство“ на Национален фонд култура и помощта на нашите верни приятели от Storytel, Fashion Days и Selected Brands.

 

Подобни