„Малките пет кьошета“ в София са #soSofiа, защото са точно в сърцето на града, макар да са в страни от основните булеварди, и привличат както местни, така и туристи с готиния микс от любими магазинчета, ресторанти, книжарници, vintage и дизайн места.


През декември 2021 г. съживихме това любимо място още, като го превърнахме в Коледна картичка с кауза. С помощта на Mastercard, Столична община и сърцатите съседи от околните къщи, там блестя украса от пчели, мечки, дървета и други герои от зелените каузи, които oт Mastercard бяха подкряли през цялата година. В каузата за устойчиво развитие се включиха и малките бизнеси от „Малките пет кьошета”, които през декември продаваха продукти, процент от чиито продажби дариха за работата на мечешкия отряд на на WWF България.


The Balkan Barber, Boutique Minó 1923, издателствo “Рибка”, галерията за авторски бижута SABAI и новооткрития магазин на бранда за бижута на бранда YAGODA на Ваня Щерева и Надя Офан предлагаха бурканчета с истински мед и други еко продукти от Mastercard, като процент от продажбата им ще бъде дарен за работата на WWF за дивите мечки.


Посетете ги през цялата година, ако искате да си купите нещо местно, автентично и с доказано устойчив произход. 

Подобни